Eigentijds poppodium voor Sittard-Geleen

Poppodium Volt wordt hét regionale poppodium gericht op popcultuur in de breedste zin van het woord. Een sterke, enthousiaste en gedreven organisatie die middenin de regio staat en voortdurend de verbinding zoekt met het popveld en op die manier de popcultuur stimuleert..

Professioneel poppodium

De stad is toe aan een volwaardige professionele voorziening. Met aantrekkingskracht in de hele regio door een aansprekende programmering, door repetitie- en opnamefaciliteiten voor beginnende én gevorderde muzikanten. Stad en regio barsten immers van het talent, dat de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen en te presenteren: Poppodium Volt biedt daartoe ruimschoots  kansen.

Gebouw

Hoe ziet het nieuwe popcentrum eruit?

  • een grote zaal met podium en balkon (zaal: 350 balkon: 100)
  • een kleine zaal, die te combineren is met de grote zaal (150)
  • café met bar en keuken
  • kantoorfunctie
  • oefenruimtes voor bands
  • opnamestudio
  • kleedruimtes artiesten
  • inpandige aan- en afvoer van materiaal en instrumenten

Kortom, een volwaardig poppodium met een frisse en open uitstraling waar op allerlei manieren rekening is gehouden met de behoefte van de muzikant, bezoeker en de omgeving.

Eigen smoel

Poppodium Volt krijgt een eigentijdse accommodatie. Ook de naam, een eigen huisstijl, nieuwe programmering en nieuwe producten gaan het centrum een ‘eigen smoel’ geven. Het wordt een professioneel poppodium waar de deuren wijd open staan. Een productie- en oefenlokaal voor bands. Een doe- en leercentrum. Een huiskamer voor liefhebbers van alle populaire muziekgenres. Een vliegwiel voor talent!

Planning

De bouw van Poppodium Volt start in mei 2013 en wordt in het voorjaar van 2014 afgerond. De exploitatie wordt verzorgd door de stichting Meetings & Events, die tot de PIW Groep behoort. Tijdens de verbouwing start Poppodium Volt al met activiteiten vooruitlopend op de opening. Houd deze website in de gaten voor de ontwikkelingen!

 

logo

Odasingel 88 Sittard

BLIJF OP DE HOOGTE!
CONNECT WITH US.