VOLT HEEFT EEN VAST TEAM EN VEEL VRIJWILLIGERS

EVEN VOORSTELLEN: HET TEAM
WE STELDEN IEDEREEN EEN AANTAL VRAGEN, JE LEEST HIER DE LEUKSTE ANTWOORDEN

BART BECX

COÖRDINATOR
Vertel je favoriete concert beleving:

Ik heb ontzettend veel te gekke concerten meegemaakt. Zo was Radiohead denk ik het beste wat ik ooit gezien heb maar het meest memorabel voor mij was toch wel Incubus op Rock Werchter in de tent. Al vanaf tienerjaren mijn favoriete band en vaak concerten moeten missen of omdat de band zelf de tour cancelde of omdat ik vanwege omstandigheden niet meer kon. Toen ik ze uiteindelijk zag kwam was het een groot euforisch moment en zeker omdat het een festivalshow was stond de set vol met “bangers”. Echt fabeltastisch gewoon!

Favoriete album: Ik heb er twee en ik kan niet kiezen welke beter is. Grace van Jeff Buckley is misschien wel het mooiste ooit en A Crow Left of The Murder van Incubus vind ik misschien wel het beste ooit!

HUGO COPIER

COÖRDINATOR HORECA, PRODUCTIE EN VRIJWILLIGERS
Naar welk festival ga je het allerliefst?

Oei, moeilijke vraag. Ik vind festivals altijd erg leuk. Mijn favoriete festival is Paaspop, maar dat komt omdat dit festival plaats vindt in mijn geboortedorp Schijndel. Ik ging hier al heen toen het nog in de manege georganiseerd werd en naar Paaspop gaan voelt voor mij altijd als thuiskomen. Maar andere festivals die ik graag bezoek zijn; Jera on Air (NL), Groezrock (BE) Brakrock (BE) en Punk Rock Holiday (SLO).

Favoriete album: Less Than Jake – Anthem

SHARIK DERKSEN

PROGRAMMEUR & MARKETING MEDEWERKER
Wat is je favoriete moment tijdens een concert en/of festival.

Het werken aan een concert en/of festival is op zichzelf al waanzinnig.
Je werkt er soms maanden aan (en naar toe). Van het boeken tot de marketing, contact met de band en bezoekers/fans. Maar het moment dat het concert dan echt “van start” gaat is toch het allermooist om te zien.
Dan weet je dat het “gelukt” is, de band staat op het podium, de bezoeker kan vanaf nu genieten en “mijn/ons” werk zit erop (aan de voorkant).

Favoriete album: altijd lastig te zeggen daar ik heel veel luister en per “mood” kan verschillen maar een van de go to’s is en blijft Elevation Worship – Paradoxology

DENNIS SIEMONSMA

HOOFD TECHNIEK
Welke act/band zorgde ervoor dat je in de cultuursector wilde werken?

Werken in de cultuursector is voor mij niet ontstaan door een specifieke band of act, en als het dat al is dan zeker geen grote of bekende naam. Ik was altijd al erg geïnteresseerd in techniek en showtechniek bleek voor mij een richting waar ik als persoon mij ei goed in kwijt kon. Daar kwam ik dan weer achter door hobbywerk te doen als stagehand bij een tentfeest in Brabant met enkele lokale coverbands. En om toen gedurende die show te zien hoe je harde werk van tijdens de opbouw bij elkaar kwam en enkele duizenden mensen een heerlijk mooie avond kon bezorgen was voor mij het moment dat ik wist in deze sector te willen werken.

Favoriete album: Voor mij is de beste band ooit zonder blozen Pink Floyd dus zodoende kies ik mijn favoriete album ook uit hun koker in de vorm van het conceptalbum “Animals”. Een geweldig mooi gecomponeerd meesterwerk die vele sferen en stijlen laat samenvloeien in een muzikale reis van een dikke 40 minuten. Die verveelt mij nooit..!

VRIJWILLIGER WORDEN?

HEB JIJ INTERESSE IN DE WERELD VAN DE POPMUZIEK? MELD JE
DAN VANDAAG NOG AAN ALS VRIJWILLIGER BIJ VOLT.

ALGEMEEN NUT BEOGENDE INSTELLINGEN (ANBI)


WESTELIJKE MIJNSTREEK

Poppodium Volt is het poppodium voor de Westelijke Mijnstreek en een (culturele) Algemeen Nut Beogende Instelling. We hebben als missie om een grote culturele bijdrage te leveren aan de Westelijke Mijnstreek, door mensen popmuziek in al haar facetten te laten beleven. Zowel voor het podium, op het podium als achter het podium. Volt is een professioneel podium met een onderscheidend programma waar de deuren wijd open staan. Een thuishaven voor artiesten en muziekliefhebbers. Een productie- en oefenlokaal voor muzikanten. Een doe- en leercentrum. Een voedingsbodem voor talent.

KERNWAARDEN

Openheid, samenwerking, professionaliteit en betrouwbaarheid zijn, net zoals voor vele andere podia, onze kernwaarden. We zoeken altijd naar de dialoog en proberen zoveel mogelijk lokale culturele uitingen en talenten te ondersteunen en te betrekken bij onze eigen activiteiten. Ook al maken we soms gebruik van gebaande paden, we laten ons er zeker niet door leiden. Uitdagingen en frisse inzichten is waar we naar op zoek zijn. Zo proberen we samen met de regio de alsmaar in beweging zijnde popcultuur te versterken.

CONTACT


ADRESOdasingel 88
6131GZ Sittard
TELEFOON+31 46 4007353
EMAILinfo@poppodium-volt.nl
BANKNL28RABO0187610355
KVK41073603
BTWNL808806245B01
FAQ
De meest gestelde vragen bij Volt.

Tickets koop je in door in het evenement op deze website op de knop ‘Ticket bestellen’ te klikken. Je wordt dan naar ons ticketsysteem geleid. Daar kun je het aantal tickets selecteren en veilig afrekenen.

Natuurlijk kan dat! Neem hiervoor contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Direct onder deze FAQ vind je alle contactgegevens van Volt. Bellen kan op +31 46 4007353. Een email versturen kan natuurlijk ook. Klik daarvoor hier.

Let op, we zijn niet ieder moment van de dag op kantoor. Dit kan betekenen dat we de telefoon niet altijd kunnen opnemen. Neem in dat geval contact met ons op via e-mail. We reageren zo snel mogelijk!

Poppodium Volt is gelegen aan de Odasingel 88 in Sittard. Kom je met de trein? Het is een kwartiertje lopen. De route vind je hier.

Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de Odaparking via de ingang Paardestraat (Haspelsestraat 41). Kosten: 1,90 euro per uur, maximaal 10 euro per dag (24 uur uitrijden). De looproute vanaf de parking vind je hier.

Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen op het voorplein van Volt in de fietsenstalling of tegen het hek.

Volt ligt dichtbij de markt van Sittard. Hier vind je tal van leuke cafés en restaurants waar je zowel voor als na je bezoek aan Volt goed kunt vertoeven. De cafés op de markt zijn op vrijdag en zaterdag geopend tot 04:00 uur. Bij Volt zelf is geen gelegenheid tot eten.

Sittard heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklassen. Hieronder een greep uit het aanbod:
Hotel de Prins / www.hoteldeprins.nl
Hotel Limbourg / www.hoteldelimbourg.nl
Hotel Merici / www.hotelmerici.nl
Stadsboerderij / www.weva.nl.nl
Wellness-Hotel / www.wellnesshotelsittard.nl

Binnen Volt wordt rekening gehouden met mindervaliden. Volt is een locatie waar sta-concerten plaatsvinden. Als je mindervalide bent is het verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen. Een gepaste oplossing is altijd te vinden! Volt heeft ook een mindervalide toilet tot haar beschikking. Mocht deze op slot zijn dan kan er bij de bar in het café een sleutel worden gevraagd.

Voor onze live activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Ben je jonger? Dan mag je wel naar binnen, maar alleen onder toezicht van een volwassene (18+). Bij dance-activiteiten geldt een minimale leeftijd van 18 jaar, deze kun je herkennen aan de openingstijden van 22:00 of later! Bij twijfel kan Volt altijd vragen om ID. Ook wij houden ons aan de regel dat er geen alcoholische dranken worden verkocht aan personen onder de 18 jaar.

Wanneer de medewerkers van Volt iets vinden dan zal dit altijd achter de garderobe bewaard worden. Bel ons dan op of stuur een mailtje, dan gaan we voor je op zoek!

Hier vind je alle technische specificaties van Poppodium Volt. Deze informatie staat in een PDF document.

Als een concert om welke reden dan ook niet doorgaat, krijg je het aankoopbedrag terug. Wij nemen contact met je op en zorgen dat het bedrag zo spoedig mogelijk op je rekening wordt teruggestort.

De tickets blijven gewoon geldig. Mocht je op de nieuwe datum verhinderd zijn, stuur dan een mailtje met je rekeningnummer. Dan zorgen wij dat het bedrag zo spoedig mogelijk wordt teruggestort.

Volt geeft helaas geen geld terug voor gekochte tickets (behalve als een concert is afgelast). We raden je aan om je ticket te verkopen via bijvoorbeeld Ticketswap.nl