Update: 24-4-2020 – 15.00 uur

Afgelopen dinsdag heb je kunnen vernemen dat de regering alle tot nu toe genomen maatregelen om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan, heeft verlengd tot en met 19 mei 2020, behoudens een versoepeling van de sluiting van het basisonderwijs en de kinderopvang per 11 mei 2020. Dit betekent in ieder geval dat al onze vestigingen tot en met 19 mei 2020 gesloten blijven. Met de scholen zijn wij in overleg hoe wij hen kunnen ondersteunen met cultuureducatie en leesbevordering. Op landelijk niveau worden de door de regering gevraagde protocollen ontwikkeld die de openstelling van culturele gebouwen voorbereiden, met daarin opgenomen onder andere de hygiënevoorschriften en de 1,5 meter afstand. Voor de locaties van De Domijnen zijn wij dit ook aan het voorbereiden. Mochten de maatregelen wijzigen door nadere besluiten van nationale of lokale overheden, dan zullen wij je vanzelfsprekend daarvan op de hoogte brengen.

De Domijnen Dichtbij 
Graag wijs ik je op onze onlineservices die we verzamelen op ons digitale platform De Domijnen Dichtbij.

Hier vind je o.a. Leestips, Filmtips, informatie over telefonische spreekuren en grasduinen door het archief. Wil je periodiek op de hoogte blijven, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Voorlopig moeten wij nog even volhouden. Pas goed op jezelf en je naasten.

Sterkte toegewenst in deze moeilijke periode!

Tom de Rooij,
Directeur-bestuurder

Update: 9-4-2020 – 17.00 uur

Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. De sector heeft in gezamenlijkheid een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het ministerie van OC&W en de ACM.

COVID-19 raakt ons allemaal, ook de culturele sector en de sport. Veel voorstellingen, festivals, wedstrijden en concerten worden noodgedwongen verplaatst of afgelast; musea en monumenten sluiten hun deuren. De verschillende brancheverenigingen slaan de handen ineen en roepen hun bezoekers op om hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan: Bewaar je ticket, geniet later.

Passend aanbod

De organisaties komen met passende oplossingen voor de houders van tickets, de bezoekers. Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data voor de evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden en het oorspronkelijke ticket blijft gewoon geldig. Is zo’n verplaatsing niet mogelijk, wordt het evenement definitief afgelast of is de houder van het ticket verhinderd op de nieuwe datum, dan krijgt de houder van het ticket een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief (service)kosten, die later ingewisseld kan worden. Hierdoor kunnen bezoekers alsnog genieten van een vervangende voorstelling, wedstrijd, festival, concert of tentoonstelling. Ticketkopers worden door de betreffende organisator geïnformeerd over de praktische afhandeling van hun evenement en tickets. Ook kunnen ticketkopers in veel gevallen ervoor kiezen om hun ticket om te zetten in een donatie, waarmee zij artiesten, makers en de mensen achter de schermen steunen.

Brede steun

De gezamenlijke regeling krijgt onder andere steun van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: “Ook voor de culturele sector zijn dit uitdagende tijden. We kunnen de theaters, organisatoren, poppodia en musea helpen door naar de voorstellingen te blijven gaan, alleen later wanneer de omstandigheden het toe laten. Evenementen worden nu verplaatst. Bewaar je ticket en blijf van cultuur genieten. En kan je toch niet, vraag dan om een tegoedvoucher. Zo help je de culturele branche overeind te blijven.”

Geniet later

Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de sector dat houders van tickets hun bezoek aan hun favoriete podium of event uitstellen. Daardoor kan de culturele sector en de sport de grote economische klap die hen treft door de coronacrisis opvangen. Dit geeft de sector de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook de mensen achter de schermen die deze evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.

De organisatoren hebben er uiteraard begrip voor als houders van tickets om welke reden dan ook niet van deze regeling gebruik willen of kunnen maken; zij kunnen alsnog hun geld terugvragen. De wijze waarop de restitutie verloopt is omschreven in de ‘Regeling ticketgelden coronacrisis’ en is gerelateerd aan de datum van het (oorspronkelijke of verplaatste) evenement. Meer informatie over ‘Bewaar je ticket, geniet later’ kun je vinden op bewaarjeticket.nl

Update: 1-4-2020 – 15.20 uur

Zoals je gisteren via de nationale media hebt vernomen heeft de regering alle tot nu toe genomen maatregelen om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan verlengd tot en met 28 april 2020 . Dit betekent in ieder geval dat al onze vestigingen tot en met 28 april 2020 gesloten blijven. Mocht dit wijzigen door nadere besluiten van nationale of lokale overheden, dan zullen wij je vanzelfsprekend daarvan op de hoogte brengen.

Overleg op landelijk niveau
De Domijnen is lid van verschillende landelijke brancheorganisatie die het overleg voeren met de Tweede Kamer en de minister van OCW. Onderwerpen zijn o.a. het verplaatsen van voorstellingen/concerten, gratis toegang tot verschillende online platforms en hoe om te gaan met door jou gekochte tickets. Zodra er uitkomsten zijn over hoe om te gaan met gekochte tickets brengen wij je daarvan op de hoogte via deze website en onze nieuwsbrief.

De Domijnen blijft natuurlijk haar best doen om je te informeren over digitale mogelijkheden om ook in deze tijd te kunnen genieten van cultuur.

Veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd en let vooral op je gezondheid en op je naasten om je heen!

Tom de Rooij

Directeur-bestuurder

Update: 24-3-2020

Zoals je gisteren via de nationale media hebt vernomen heeft de regering op 23 maart 2020 aanvullende maatregelen genomen die de verspreiding van het Corona-virus tegen moeten gaan. Dit betekent in ieder geval dat de schouwburg, het poppodium en het filmhuis tot 1 juni 2020 gesloten blijven. Zoals eerder is besloten blijven de musea en de bibliotheekvestigingen gesloten tot en met 6 april 2020. Mocht er door de overheden in de komende weken een ander besluit worden genomen, zullen wij je vanzelfsprekend daarvan op de hoogte brengen.

Verplaatsten voorstellingen en concerten in de periode 6 april – 1 juni 2020
In het vorige bericht op onze website hebben wij gecommuniceerd dat een aantal voorstellingen verplaatst zou worden, ook naar een datum in de periode 6 april – 1 juni 2020. Je begrijpt dat deze verplaatste voorstellingen door de aanpaste maatregelen eveneens geen doorgang kunnen vinden. Op nationaal niveau is met de overkoepelende brancheverenigingen overeengekomen dat in de komende maanden wordt besproken hoe om te gaan met de voorstellingen. In datzelfde overleg wordt besproken hoe om te gaan met de seizoenspocket 2020 – 2021 en de start van het theaterseizoen. We houden je uiteraard via de website en onze nieuwsbrieven op de hoogte.

Tickets
De minister van OCW maakt op een later moment bekend op welke wijze zij de culturele sector gaat ondersteunen. Op nationaal niveau is de podiumsector in gesprek, met onder andere de minister, hoe om te gaan met de verkochte tickets en eventuele verplaatsingen en annuleringen van voorstellingen en concerten. Op dit moment is daar geen duidelijkheid over. Zodra hier een uitspraak over is, zullen wij onze bezoekers die een ticket hebben gekocht via een servicemail op de hoogte stellen. We hopen op je begrip en vragen je nog om geduld te hebben.

De Domijnen blijft bereikbaar voor uw vragen en opmerkingen via het email adres info@dedomijnen.nl en telefonisch op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur. Wij vragen je begrip dat in deze uitzonderlijke situatie de telefoonlijnen soms drukker bezet zijn dan gebruikelijk en het antwoord op je email wat langer op zich zal laten wachten.

Voor meer informatie over de Domijnen https://bit.ly/2U2bLYK

Podium
Hieronder vind je de lijst met concerten en evenementen poppodium Volt gedurende de periode dat De Domijnen gesloten is. Wij pogen om zoveel mogelijk voorstellingen te verplaatsen. Wij zullen je zo goed mogelijk daarvan op de hoogte houden.

Oorspronkelijke datumVoorstellingNieuwe datum
14 maartThe OversleptVerplaatst naar Vrijdag 9 oktober
20 maartRewindVerplaatst naar Vrijdag 4 september
21 maartNonaVerplaatst naar Zaterdag 6 Maart 2021
26 maartAlazkaGeannuleerd
27 maartDisco TropicanaVerplaatst, binnenkort meer informatie
28 maartFleddy MelculyVerplaatst naar Zaterdag 24 oktober
5 aprilPlaten & CD beursGeannuleerd
5 aprilFrontstageGeannuleerd
10 aprilDesolatedGeannuleerd
11 aprilHabitantsBinnenkort meer informatie
18 aprilPro Wrestling ShowdownVerplaatst naar Zaterdag 30 Januari 2021
25 aprilMicah & JuliaGeannuleerd
26 aprilTerug naar ToenVerplaatst naar 18 September
2 meiPapi ChuloVerplaatst naar Zaterdag 17 Oktober
15 meiSandra van NieuwlandVerplaatst naar Zondag 25 oktober
17 meiTrophy JumpGeannuleerd
22 meiNona (nieuwe datum)Verplaatst naar Zaterdag 6 Maart 2021
23 meiVoltageVerplaatst naar Zaterdag 28 November
30 meiSappigVerplaatst naar Vrijdag 2 oktober

Cultuur in moeilijke tijden
De Domijnen doet haar best je alternatieven op het gebied van cultuuraanbod aan te bieden. Via onze bibliotheek vind je daar al voorbeelden van. Verder zullen wij gratis onlineactiviteiten voor je gaan organiseren. Wij houden je op de hoogte van deze activiteiten via onze nieuwsbrief en berichten op de website. Wij wensen je de komende tijd veel sterkte toe en blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

Tom de Rooij
Directeur/bestuurder


FAQ
De meest gestelde vragen bij Volt.

Tickets koop je in door in het evenement op deze website op de knop ‘Ticket bestellen’ te klikken. Je wordt dan naar ons ticketsysteem geleid. Daar kun je het aantal tickets selecteren en veilig afrekenen.

Natuurlijk kan dat! Neem hiervoor contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Direct onder deze FAQ vind je alle contactgegevens van Volt. Bellen kan op +31 46 4007353. Een email versturen kan natuurlijk ook. Klik daarvoor hier.

Let op, we zijn niet ieder moment van de dag op kantoor. Dit kan betekenen dat we de telefoon niet altijd kunnen opnemen. Neem in dat geval contact met ons op via e-mail. We reageren zo snel mogelijk!

Poppodium Volt is gelegen aan de Odasingel 88 in Sittard. Kom je met de trein? Het is een kwartiertje lopen. De route vind je hier.

Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de Odaparking via de ingang Paardestraat (Haspelsestraat 41). Kosten: 1,90 euro per uur, maximaal 10 euro per dag (24 uur uitrijden). De looproute vanaf de parking vind je hier.

Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen op het voorplein van Volt in de fietsenstalling of tegen het hek.

Volt ligt dichtbij de markt van Sittard. Hier vind je tal van leuke cafés en restaurants waar je zowel voor als na je bezoek aan Volt goed kunt vertoeven. De cafés op de markt zijn op vrijdag en zaterdag geopend tot 04:00 uur. Bij Volt zelf is geen gelegenheid tot eten.

Sittard heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklassen. Hieronder een greep uit het aanbod:
Hotel de Prins / www.hoteldeprins.nl
Hotel Limbourg / www.hoteldelimbourg.nl
Hotel Merici / www.hotelmerici.nl
Stadsboerderij / www.weva.nl.nl
Wellness-Hotel / www.wellnesshotelsittard.nl

Binnen Volt wordt rekening gehouden met mindervaliden. Volt is een locatie waar sta-concerten plaatsvinden. Als je mindervalide bent is het verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen. Een gepaste oplossing is altijd te vinden! Volt heeft ook een mindervalide toilet tot haar beschikking. Mocht deze op slot zijn dan kan er bij de bar in het café een sleutel worden gevraagd.

Voor onze live activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Ben je jonger? Dan mag je wel naar binnen, maar alleen onder toezicht van een volwassene (18+). Bij dance-activiteiten geldt een minimale leeftijd van 18 jaar, deze kun je herkennen aan de openingstijden van 22:00 of later! Bij twijfel kan Volt altijd vragen om ID. Ook wij houden ons aan de regel dat er geen alcoholische dranken worden verkocht aan personen onder de 18 jaar.

Wanneer de medewerkers van Volt iets vinden dan zal dit altijd achter de garderobe bewaard worden. Bel ons dan op of stuur een mailtje, dan gaan we voor je op zoek!

Hier vind je alle technische specificaties van Poppodium Volt. Deze informatie staat in een PDF document.

Als een concert om welke reden dan ook niet doorgaat, krijg je het aankoopbedrag terug. Wij nemen contact met je op en zorgen dat het bedrag zo spoedig mogelijk op je rekening wordt teruggestort.

De tickets blijven gewoon geldig. Mocht je op de nieuwe datum verhinderd zijn, stuur dan een mailtje met je rekeningnummer. Dan zorgen wij dat het bedrag zo spoedig mogelijk wordt teruggestort.

Volt geeft helaas geen geld terug voor gekochte tickets (behalve als een concert is afgelast). We raden je aan om je ticket te verkopen via bijvoorbeeld Ticketswap.nl