zo 5 apr

Frontstage Voorronde (Geannuleerd)

Facebook attend

Prijzen en tijden

Datum / Locatie
  • Datum: zo 5 apr
  • Locatie: Poppodium Volt
Prijzen
  • Kaartprijs: Gratis

Tijden
  • Open: 14:00u
  • Aanvang: 14:30u
  • Sluiting: 18:30u

Social Media


T/m 1 juni zullen er geen evenementen plaatsvinden in Poppodium Volt, voor meer informatie https://bit.ly/2U2bLYK

Nieuwe Zuid-Limburgse popmuziekwedstrijd Frontstage

Winnaars spelen samen op alle 3 (!) gratis popfestivals Bruis, Mama’s Pride & Daddy Cool

Frontstage is de nieuwe popmuziekwedstrijd van Stichting Mama’s Pride i.s.m. de drie Zuid- Limburgse poppodia. De wedstrijd is open voor bands, singer-songwriters en (hiphop-)acts uit Zuid-Limburg, zo lang er maar live muziek wordt gemaakt op het podium. Uit regio-finales in Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen volgen drie winnaars die samen de mogelijkheden krijgen op elk van de volgende festivals op te treden: Mama’s Pride, Daddy Cool en Bruis. Daarmee is Frontstage de ultieme kans voor talentvolle popmusici om zich deze zomer te laten zien aan het festivalpubliek in héél Zuid-Limburg. Bands, singer-songwriters en hiphop- acts kunnen zich t/m 1 maart a.s. aanmelden.

Popmuziektalenten uit Zuid-Limburg maken dit jaar kans om op de drie gratis popfestivals in hun regio te spelen. Ze kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de nieuwe popmuziekwedstrijd Frontstage, een initiatief van de Stichting Mama’s Pride. Acts worden ingedeeld op basis van hun regio; per regio spelen vijf acts tijdens drie regio-finales op de podia van Nieuwe Nor, Heerlen (22 maart), Muziekgieterij, Maastricht (27 maart) en Volt in Sittard (5 april). De jury van deze finales bestaat uit de programmeurs van de poppodia. Zij gaan op zoek naar creatieve, nieuwe acts met nog niet te veel ervaring op grote podia en bepalen per regio- finale één winnaar.

De drie winnaars krijgen per festival samen (!) 75 minuten speeltijd die zij vrij mogen invullen tijdens de gratis toegankelijke zomerfestivals Mama’s Pride, Daddy Cool en Bruis: winnaars spelen dus op alle drie deze festivals. Samen krijgen ze coaching over hoe ze dit kunnen aanpakken en hoe ze met elkaar de verbinding kunnen zoeken. Zo worden de popmuziektalenten uit verschillende gemeentes uitgedaagd om creatief om te gaan met de beschikbare tijd om er bijv. één lange show van te maken of nummers samen uit te werken. Het resultaat is de komende zomer te horen op de festivals.

Geïnteresseerde Zuid-Limburgse bands, singer-songwriters en hiphop-acts kunnen zich vanaf nu aanmelden via de websites van Mama’s Pride en de deelnemende podia. Zowel de regio-finales als de festivals zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

FAQ
De meest gestelde vragen bij Volt.

Tickets koop je in door in het evenement op deze website op de knop ‘Ticket bestellen’ te klikken. Je wordt dan naar ons ticketsysteem geleid. Daar kun je het aantal tickets selecteren en veilig afrekenen.

Natuurlijk kan dat! Neem hiervoor contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Direct onder deze FAQ vind je alle contactgegevens van Volt. Bellen kan op +31 46 4007353. Een email versturen kan natuurlijk ook. Klik daarvoor hier.

Let op, we zijn niet ieder moment van de dag op kantoor. Dit kan betekenen dat we de telefoon niet altijd kunnen opnemen. Neem in dat geval contact met ons op via e-mail. We reageren zo snel mogelijk!

Poppodium Volt is gelegen aan de Odasingel 88 in Sittard. Kom je met de trein? Het is een kwartiertje lopen. De route vind je hier.

Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de Odaparking via de ingang Paardestraat (Haspelsestraat 41). Kosten: 1,90 euro per uur, maximaal 10 euro per dag (24 uur uitrijden). De looproute vanaf de parking vind je hier.

Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen op het voorplein van Volt in de fietsenstalling of tegen het hek.

Volt ligt dichtbij de markt van Sittard. Hier vind je tal van leuke cafés en restaurants waar je zowel voor als na je bezoek aan Volt goed kunt vertoeven. De cafés op de markt zijn op vrijdag en zaterdag geopend tot 04:00 uur. Bij Volt zelf is geen gelegenheid tot eten.

Sittard heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklassen. Hieronder een greep uit het aanbod:
Hotel de Prins / www.hoteldeprins.nl
Hotel Limbourg / www.hoteldelimbourg.nl
Hotel Merici / www.hotelmerici.nl
Stadsboerderij / www.weva.nl.nl
Wellness-Hotel / www.wellnesshotelsittard.nl

Binnen Volt wordt rekening gehouden met mindervaliden. Volt is een locatie waar sta-concerten plaatsvinden. Als je mindervalide bent is het verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen. Een gepaste oplossing is altijd te vinden! Volt heeft ook een mindervalide toilet tot haar beschikking. Mocht deze op slot zijn dan kan er bij de bar in het café een sleutel worden gevraagd.

Voor onze live activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Ben je jonger? Dan mag je wel naar binnen, maar alleen onder toezicht van een volwassene (18+). Bij dance-activiteiten geldt een minimale leeftijd van 18 jaar, deze kun je herkennen aan de openingstijden van 22:00 of later! Bij twijfel kan Volt altijd vragen om ID. Ook wij houden ons aan de regel dat er geen alcoholische dranken worden verkocht aan personen onder de 18 jaar.

Wanneer de medewerkers van Volt iets vinden dan zal dit altijd achter de garderobe bewaard worden. Bel ons dan op of stuur een mailtje, dan gaan we voor je op zoek!

Hier vind je alle technische specificaties van Poppodium Volt. Deze informatie staat in een PDF document.

Als een concert om welke reden dan ook niet doorgaat, krijg je het aankoopbedrag terug. Wij nemen contact met je op en zorgen dat het bedrag zo spoedig mogelijk op je rekening wordt teruggestort.

De tickets blijven gewoon geldig. Mocht je op de nieuwe datum verhinderd zijn, stuur dan een mailtje met je rekeningnummer. Dan zorgen wij dat het bedrag zo spoedig mogelijk wordt teruggestort.

Volt geeft helaas geen geld terug voor gekochte tickets (behalve als een concert is afgelast). We raden je aan om je ticket te verkopen via bijvoorbeeld Ticketswap.nl