do 19 mei

Greyheads

Facebook attend

Prijzen en tijden

Datum / Locatie
  • Datum: do 19 mei
  • Locatie: Poppodium Volt
Prijzen
  • Website: €12,50
  • Deurprijs: €15,00

Tijden
  • Open: 20:00u
  • Aanvang: 20:30u
  • Sluiting: 23:59u

Social Media


Rotterdamse Jazzact GreyHeads naar Poppodium Volt!
Donderdag 19 mei staan ze in Sittard-Geleen tijdens hun Transition tour

In 2019 speelde de band North Sea Jazz helemaal plat, nu keren ze terug met nieuw werk.
Op vrijdag 3 december komt hun album “Transition” in eigen beheer namelijk uit.
De eerste single is vandaag, 29 oktober, met de Belgische Studio Brussel’s De Nieuwe Lichting finaliste AMAZUMI uitgekomen. Begeleid door een rauwe minimalistische sound van Greyhead rapt ze vurig over de future funk van de band.

Transition

Waar draait Transition om? “Transition gaat over de route die de band aflegde. Vanwege het erg internationale karakter van GreyHeads ging er in de afgelopen jaren enkele bandleden weg, en er kwamen nieuwe bij. Wat er verder veranderde? Ik deed voorheen de composities, nu doen we die samen met de band”, aldus Nello. Voor deze plaat lieten de GreyHeads zich inspireren door Yussef Dayes en Tom Misch. Nello: “En dan met name vanwege de sound die ze gebruiken is voor ons boeiend. De esthetiek, de essentie die zij terugbrengen: dat is wat ons deed bewegen – wat ons inspireerde.” De plaat is in de afgelopen 1,5 jaar gemaakt – in een periode waarin dat niet vanzelfsprekend was. Zo ontstond een hybride manier van opnemen, zowel online tijdens quarantaine-sessie, maar ook fysiek wanneer de omstandigheden dat toelieten. Resultaat is een een album van 9 nummers, waar ook andere samenwerkingen opstaan, zoals met de Amsterdamse zangeres Noa Lauryn. Nello: “Een onmiskenbare GreyHeads sound, maar nu teruggebracht naar de kern. Dat is Transition.”

Over GreyHeads

De afgelopen jaren maakte GreyHeads live en op plaat indruk met hun mix van stijlen: hiphop meets jazz, meets future funk. De vijfkoppige band bestaat uit muzikanten vanuit heel Europa en dat hoor je terug in hun muziek – die is telkens onderweg, in transitie. Een jonge band maar met de ziel van een gelauwerde fusion band uit de jaren zeventig. Logisch dat ze dat bracht naar plekken als  North Sea Jazz, Grachtenfestival, So What’s Next? en in zalen als Paradiso, BIRD en Vera. Met deze nieuwe plaat onder de arm zijn ze klaar om festivals en zalen opnieuw plat te spelen.

We hebben een support gevonden voor de heerlijke jazz avond met GreyHeads.

Cavolo Nero (zwarte kool) is, naast het ingrediënt van allerlei Toscaanse specialiteiten, een zeskoppige Afrobeat-formatie uit Utrecht. Met inspiraties zoals Nu Guinea, Khruangbin en Jungle By Night spelen zij moderne Afrobeat gemixt met psychedelica en synthesizers.
Verwacht vooral veel energie en de drang om mee te dansen op tropische grooves. De band bestaat uit de leden:
Chris Walthaus (basgitaar, vox), Jelle Crooijmans (gitaar, vox), Sjors Derks (gitaar), Boudewijn Snijders (keys, vox), Daan van de Ven (drums), Omar Beganovic (percussie).

Kijk ook eens bij deze shows

Electro Deluxe
vr 2 dec
Poppodium Volt / DEUR: 20:00
Jazz/Funk/Soul
The Preacher Men
vr 15 jul
Poppodium Volt / DEUR: 20:00
Jazz/Funk/Soul
Kris Berry
do 3 nov
Poppodium Volt / DEUR: 20:00
Jazz/Funk/Soul
FAQ
De meest gestelde vragen bij Volt.

Tickets koop je in door in het evenement op deze website op de knop ‘Ticket bestellen’ te klikken. Je wordt dan naar ons ticketsysteem geleid. Daar kun je het aantal tickets selecteren en veilig afrekenen.

Natuurlijk kan dat! Neem hiervoor contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Direct onder deze FAQ vind je alle contactgegevens van Volt. Bellen kan op +31 46 4007353. Een email versturen kan natuurlijk ook. Klik daarvoor hier.

Let op, we zijn niet ieder moment van de dag op kantoor. Dit kan betekenen dat we de telefoon niet altijd kunnen opnemen. Neem in dat geval contact met ons op via e-mail. We reageren zo snel mogelijk!

Poppodium Volt is gelegen aan de Odasingel 88 in Sittard. Kom je met de trein? Het is een kwartiertje lopen. De route vind je hier.

Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de Odaparking via de ingang Paardestraat (Haspelsestraat 41). Kosten: 1,90 euro per uur, maximaal 10 euro per dag (24 uur uitrijden). De looproute vanaf de parking vind je hier.

Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen op het voorplein van Volt in de fietsenstalling of tegen het hek.

Volt ligt dichtbij de markt van Sittard. Hier vind je tal van leuke cafés en restaurants waar je zowel voor als na je bezoek aan Volt goed kunt vertoeven. De cafés op de markt zijn op vrijdag en zaterdag geopend tot 04:00 uur. Bij Volt zelf is geen gelegenheid tot eten.

Sittard heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklassen. Hieronder een greep uit het aanbod:
Hotel de Prins / www.hoteldeprins.nl
Hotel Limbourg / www.hoteldelimbourg.nl
Hotel Merici / www.hotelmerici.nl
Stadsboerderij / www.weva.nl.nl
Wellness-Hotel / www.wellnesshotelsittard.nl

Binnen Volt wordt rekening gehouden met mindervaliden. Volt is een locatie waar sta-concerten plaatsvinden. Als je mindervalide bent is het verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen. Een gepaste oplossing is altijd te vinden! Volt heeft ook een mindervalide toilet tot haar beschikking. Mocht deze op slot zijn dan kan er bij de bar in het café een sleutel worden gevraagd.

Voor onze live activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Ben je jonger? Dan mag je wel naar binnen, maar alleen onder toezicht van een volwassene (18+). Bij dance-activiteiten geldt een minimale leeftijd van 18 jaar, deze kun je herkennen aan de openingstijden van 22:00 of later! Bij twijfel kan Volt altijd vragen om ID. Ook wij houden ons aan de regel dat er geen alcoholische dranken worden verkocht aan personen onder de 18 jaar.

Wanneer de medewerkers van Volt iets vinden dan zal dit altijd achter de garderobe bewaard worden. Bel ons dan op of stuur een mailtje, dan gaan we voor je op zoek!

Hier vind je alle technische specificaties van Poppodium Volt. Deze informatie staat in een PDF document.

Als een concert om welke reden dan ook niet doorgaat, krijg je het aankoopbedrag terug. Wij nemen contact met je op en zorgen dat het bedrag zo spoedig mogelijk op je rekening wordt teruggestort.

De tickets blijven gewoon geldig. Mocht je op de nieuwe datum verhinderd zijn, stuur dan een mailtje met je rekeningnummer. Dan zorgen wij dat het bedrag zo spoedig mogelijk wordt teruggestort.

Volt geeft helaas geen geld terug voor gekochte tickets (behalve als een concert is afgelast). We raden je aan om je ticket te verkopen via bijvoorbeeld Ticketswap.nl