vr 17 sep

PAX the humanoid

Facebook attend

Prijzen en tijden

Datum / Locatie
  • Datum: vr 17 sep
  • Locatie: Poppodium Volt
Prijzen
  • Website: €10,00
  • Deurprijs: €12,50

Tijden
  • Open: 20:00u
  • Aanvang: 20:30u
  • Sluiting: 22:30u

Social Media


Met zijn solo project betreedt ​PAX the humanoid​, bekend als charismatische frontman van het alom gelauwerde Kyteman Orchestra, nieuwe wegen in een landschap van experimentele hiphop. Zijn verhaal vertelt hoe tegenslagen de man maken; hoe zijn epileptische jeugd hem heeft gemaakt tot de artiest die hij vandaag is. Met bandleider en buitengewone toetsenist Niels Broos aan het roer, vatten vier bandbroeders zijn muziek en onmiskenbare drive in een kippenvelwekkende show.

PAX the humanoid​ is altijd een outsider geweest. Als zesjarige epilepticus besteedde al zijn vrije tijd thuis achter de drums terwijl zijn leeftijdsgenoten buiten het leven ontdekten. Na zijn genezing bleef de wereldvreemde puber zich al vluchtend van pesterijen verder isoleren. Op zolder behing de jonge vreemdeling de muren met ontelbare A4-tjes vol Engelstalige blokletters. Poëtische lyrics geïnspireerd op Jay-z’s ​Reasonable Doubt​, The Roots’ ​Things Fall Apart​ en Common’s Like Water For Chocolate kwamen steeds dichterbij een eigen stijl. ​PAX the humanoid​ identificeerde zichzelf in de emancipatie van de underdog.

Tien jaar lang experimenteert hij van opera-escapades tot orkestrale freestyle, terwijl hij achter in de bus bouwt aan de muzikale vertaling van dat eeuwige gevoel van anders zijn; niet mens maar ​mensachtig​ zijn, enter; ​PAX the humanoid​.

Eén man wist door te dringen in dit proces. Beginnend met slechts een paar toetsenpartijen, liep de bijdrage van Niels Broos al snel uit de hand. De man ontpopte zich met een ongekende productiviteit en creativiteit als producer en bracht al zijn favoriete instrumentalisten aan boord. Niels nam PAX onder zijn vleugels om eindelijk een album af te maken en een band te stichten om ​the humanoid​ op de best mogelijke manier te presenteren; een tocht door een wereld laverend tussen eerlijke eenvoud en intense virtuositeit, tussen elektronica en organisme. Na 15 jaar ondersteunende rollen in grootse ontwikkelingen in de Nederlandse muziek, is het tijd voor de ultieme teamplayer om zijn zolderkamer uit te komen. Tijd voor de epilepticus om voor zichzelf op te komen. Eindelijk vertelt ​PAX the humanoid​ nu vol vuur zijn eigen verhaal. Ontroerend, onvermijdelijk en overweldigend.

Wegens de huidige maatregelen zullen we deze show seated laten plaatsvinden op 1.5 meter. Hierdoor kunnen we de show op een veilige manier laten plaatsvinden. Er zullen slechts 78 tickets beschikbaar zijn, dus wees op tijd met een ticket kopen.

Deze show is mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

EXTRA! EXTRA! Massi zal in het voorprogramma staan van PAX The Humanoid

Massi zal live met band optreden op vrijdag 17 september in Poppodium Volt. De rapper, schrijver komt van ver en heeft in zijn jaren al veel dingen voor zijn kiezen gekregen. Ups en downs maar zoals hij zelf zegt: “Zelfs als het niet goed komt, komt het wel weer goed.
Samen alleen heet zijn album en is de eerste bestemming van de weg omhoog. Samen met onder andere A.R.T (Typhoon, Rico & Sticks en Fakkelbridage) werkte hij aan deze plaat. Beinvloed door Amy Winehouse, Eminem en oude soul platen wist hij eerder dit jaar een geweldig album uit te brengen onder zijn eigen naam.
Een album over jezelf verliezen, niet meer weten wie je bent, tevreden zijn met jezelf en je mindere kanten accepteren. Maar natuurlijk ook het terugvinden van je eigen ik, kracht en hoop vinden in jezelf. Een zeer volwassen plaat van de jonge artiest.

FAQ
De meest gestelde vragen bij Volt.

Tickets koop je in door in het evenement op deze website op de knop ‘Ticket bestellen’ te klikken. Je wordt dan naar ons ticketsysteem geleid. Daar kun je het aantal tickets selecteren en veilig afrekenen.

Natuurlijk kan dat! Neem hiervoor contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Direct onder deze FAQ vind je alle contactgegevens van Volt. Bellen kan op +31 46 4007353. Een email versturen kan natuurlijk ook. Klik daarvoor hier.

Let op, we zijn niet ieder moment van de dag op kantoor. Dit kan betekenen dat we de telefoon niet altijd kunnen opnemen. Neem in dat geval contact met ons op via e-mail. We reageren zo snel mogelijk!

Poppodium Volt is gelegen aan de Odasingel 88 in Sittard. Kom je met de trein? Het is een kwartiertje lopen. De route vind je hier.

Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de Odaparking via de ingang Paardestraat (Haspelsestraat 41). Kosten: 1,90 euro per uur, maximaal 10 euro per dag (24 uur uitrijden). De looproute vanaf de parking vind je hier.

Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen op het voorplein van Volt in de fietsenstalling of tegen het hek.

Volt ligt dichtbij de markt van Sittard. Hier vind je tal van leuke cafés en restaurants waar je zowel voor als na je bezoek aan Volt goed kunt vertoeven. De cafés op de markt zijn op vrijdag en zaterdag geopend tot 04:00 uur. Bij Volt zelf is geen gelegenheid tot eten.

Sittard heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklassen. Hieronder een greep uit het aanbod:
Hotel de Prins / www.hoteldeprins.nl
Hotel Limbourg / www.hoteldelimbourg.nl
Hotel Merici / www.hotelmerici.nl
Stadsboerderij / www.weva.nl.nl
Wellness-Hotel / www.wellnesshotelsittard.nl

Binnen Volt wordt rekening gehouden met mindervaliden. Volt is een locatie waar sta-concerten plaatsvinden. Als je mindervalide bent is het verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen. Een gepaste oplossing is altijd te vinden! Volt heeft ook een mindervalide toilet tot haar beschikking. Mocht deze op slot zijn dan kan er bij de bar in het café een sleutel worden gevraagd.

Voor onze live activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Ben je jonger? Dan mag je wel naar binnen, maar alleen onder toezicht van een volwassene (18+). Bij dance-activiteiten geldt een minimale leeftijd van 18 jaar, deze kun je herkennen aan de openingstijden van 22:00 of later! Bij twijfel kan Volt altijd vragen om ID. Ook wij houden ons aan de regel dat er geen alcoholische dranken worden verkocht aan personen onder de 18 jaar.

Wanneer de medewerkers van Volt iets vinden dan zal dit altijd achter de garderobe bewaard worden. Bel ons dan op of stuur een mailtje, dan gaan we voor je op zoek!

Hier vind je alle technische specificaties van Poppodium Volt. Deze informatie staat in een PDF document.

Als een concert om welke reden dan ook niet doorgaat, krijg je het aankoopbedrag terug. Wij nemen contact met je op en zorgen dat het bedrag zo spoedig mogelijk op je rekening wordt teruggestort.

De tickets blijven gewoon geldig. Mocht je op de nieuwe datum verhinderd zijn, stuur dan een mailtje met je rekeningnummer. Dan zorgen wij dat het bedrag zo spoedig mogelijk wordt teruggestort.

Volt geeft helaas geen geld terug voor gekochte tickets (behalve als een concert is afgelast). We raden je aan om je ticket te verkopen via bijvoorbeeld Ticketswap.nl