zo 22 mei

The Gulls (UK)

Facebook attend

Prijzen en tijden

Datum / Locatie
  • Datum: zo 22 mei
  • Locatie: Poppodium Volt
Prijzen
  • Website: €10,00
  • Deurprijs: €12,50

Tijden
  • Open: 19:30u
  • Aanvang: 20:00u
  • Sluiting: 23:59u

Social Media


‘For English, scroll down’

Tegenwoordig zijn er niet veel bands meer die nog het echte rock’n’roll-leven leiden. Maandenlang touren, met z’n vieren in één camper, een steeds wisselend rooster van groupies. The Gulls leven ‘on the road’ en zijn momenteel waarschijnlijk een van de gekste bands in Europa, daarbij gaat het gerucht dat de Limburgse whiskyvoorraad al gevaarlijk lage niveaus begint te bereiken……

Ze kwamen voor het eerst naar poppodium Volt in 2020 en verkochten een zittende show in het hart van de pandemie uit. Dat klopt, The Gulls waren zelfs op dat moment aan het touren in hun camper! Het was een avond vol eclectische rock, folk en blues, vol verhalen over geheime concerten in de Duitse bossen en grensoverschrijdend smokkelen.

In april van dit jaar, in het Verenigd Koninkrijk, bracht de band hun unieke benadering naar een nieuw niveau. Door ongeoorloofde concerten op straat en op het strand te spelen, slaagde de band erin een konvooi te creëren dat met hen door het land reisde. Het was een experiment om spontaniteit en opwinding terug te brengen in livemuziek, en ze slaagden er zelfs in om geld in te zamelen voor een goed doel. Op sommige momenten waren er meer dan 20 mensen opgestapeld in hun nederige huis. Knus!

Op zondag 22 mei keert de band terug naar poppodium Volt, en dit concert belooft historisch te worden. Ze zijn van plan het hele concert op te nemen en als (debuut) live-album uit te brengen. Als je Led Zeppelin of Pink Floyd had kunnen zien vlak voordat ze beroemd werden… Moet je in de kamer zijn terwijl ze een album opnemen… Nou, dat zou een interessant verhaal zijn voor de kleinkinderen, nietwaar?

Dit is je kans om The Gulls te vangen, voordat ze vliegen. Maak je klaar om te voelen, te dansen en los te gaan! Écht los!!! Om eerlijk te zijn, we nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor de gevolgen van dit hoe wild het zal gaan… Maar weet je wat?, de beste dingen in ’t leven hebben altijd hun risico’s……

English

These days, there aren’t many bands that live the true rock’n’roll life. Touring for months on end, 4 of them piled into one campervan, alongside their manager and an ever changing rota of groupies. Living out on the road, The Gulls are probably one of the craziest bands in Europe right now, and rumor has it that Limburg’s supply of whiskey is already beginning to reach dangerously low levels.

They first came to poppodium Volt in 2020, selling out a seated show in the heart of the pandemic. That’s right, The Gulls were touring in their campervan even at that time! It was a night of eclectic rock, folk and blues, filled with stories of secret concerts in the German forests and smuggling across borderlines. 

In April this year, over in the UK, the band took their unique approach to new levels. Playing unauthorised concerts on the streets and beaches, the band managed to create a convoy traveling across the country with them. It was an experiment designed to bring spontaneity and excitement back to live music, and they even managed to raise money for charity along the way. At some points there were more than 20 people piled into their humble home. Cosy

We’re thrilled to see the band making their return to poppodium Volt on the 22nd of May, and this concert promises to be historic. They intend to record the entire concert to be released as a live album. If you could have seen Led Zeppelin or Pink Floyd just before they got famous… Got to be there in the room as they recorded an album… Well, that would be quite the story for the grandkids wouldn’t it?

This is your chance to catch The Gulls before they fly. Get yourselves ready to feel, dance and go wild! Really wild!!! To be honest, we do not take any responsibility for the consequences of this how wild it will go… But you know what?, the best things in life always have their risks……

FAQ
De meest gestelde vragen bij Volt.

Tickets koop je in door in het evenement op deze website op de knop ‘Ticket bestellen’ te klikken. Je wordt dan naar ons ticketsysteem geleid. Daar kun je het aantal tickets selecteren en veilig afrekenen.

Natuurlijk kan dat! Neem hiervoor contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Direct onder deze FAQ vind je alle contactgegevens van Volt. Bellen kan op +31 46 4007353. Een email versturen kan natuurlijk ook. Klik daarvoor hier.

Let op, we zijn niet ieder moment van de dag op kantoor. Dit kan betekenen dat we de telefoon niet altijd kunnen opnemen. Neem in dat geval contact met ons op via e-mail. We reageren zo snel mogelijk!

Poppodium Volt is gelegen aan de Odasingel 88 in Sittard. Kom je met de trein? Het is een kwartiertje lopen. De route vind je hier.

Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de Odaparking via de ingang Paardestraat (Haspelsestraat 41). Kosten: 1,90 euro per uur, maximaal 10 euro per dag (24 uur uitrijden). De looproute vanaf de parking vind je hier.

Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen op het voorplein van Volt in de fietsenstalling of tegen het hek.

Volt ligt dichtbij de markt van Sittard. Hier vind je tal van leuke cafés en restaurants waar je zowel voor als na je bezoek aan Volt goed kunt vertoeven. De cafés op de markt zijn op vrijdag en zaterdag geopend tot 04:00 uur. Bij Volt zelf is geen gelegenheid tot eten.

Sittard heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklassen. Hieronder een greep uit het aanbod:
Hotel de Prins / www.hoteldeprins.nl
Hotel Limbourg / www.hoteldelimbourg.nl
Hotel Merici / www.hotelmerici.nl
Stadsboerderij / www.weva.nl.nl
Wellness-Hotel / www.wellnesshotelsittard.nl

Binnen Volt wordt rekening gehouden met mindervaliden. Volt is een locatie waar sta-concerten plaatsvinden. Als je mindervalide bent is het verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen. Een gepaste oplossing is altijd te vinden! Volt heeft ook een mindervalide toilet tot haar beschikking. Mocht deze op slot zijn dan kan er bij de bar in het café een sleutel worden gevraagd.

Voor onze live activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Ben je jonger? Dan mag je wel naar binnen, maar alleen onder toezicht van een volwassene (18+). Bij dance-activiteiten geldt een minimale leeftijd van 18 jaar, deze kun je herkennen aan de openingstijden van 22:00 of later! Bij twijfel kan Volt altijd vragen om ID. Ook wij houden ons aan de regel dat er geen alcoholische dranken worden verkocht aan personen onder de 18 jaar.

Wanneer de medewerkers van Volt iets vinden dan zal dit altijd achter de garderobe bewaard worden. Bel ons dan op of stuur een mailtje, dan gaan we voor je op zoek!

Hier vind je alle technische specificaties van Poppodium Volt. Deze informatie staat in een PDF document.

Als een concert om welke reden dan ook niet doorgaat, krijg je het aankoopbedrag terug. Wij nemen contact met je op en zorgen dat het bedrag zo spoedig mogelijk op je rekening wordt teruggestort.

De tickets blijven gewoon geldig. Mocht je op de nieuwe datum verhinderd zijn, stuur dan een mailtje met je rekeningnummer. Dan zorgen wij dat het bedrag zo spoedig mogelijk wordt teruggestort.

Volt geeft helaas geen geld terug voor gekochte tickets (behalve als een concert is afgelast). We raden je aan om je ticket te verkopen via bijvoorbeeld Ticketswap.nl