vr 24 nov

Vive la Fête

Ticket bestellen Facebook attend

Prijzen en tijden

Datum / Locatie
  • Datum: vr 24 nov
  • Locatie: Poppodium Volt
Prijzen
  • Website: €27,00
  • Deurprijs: €29,50

Tijden
  • Open: 20:00u
  • Aanvang: 20:30u
  • Sluiting: 23:00u

Social Media


Feest! Vive la Fête viert 25-jarig bestaan met live album én show op vrijdag 24 november in Sittard-Geleen

Vive la Fête, de Belgische electro band rondom Els Pynoo en Danny Mommens, bestaat 25 jaar. En dat betekent tijd voor een feestje! De band trakteert haar fans in 2023 op een serie live concerten én een live album waar de energie vanaf spat.  

Muziek, mode en la manie

Precies 25 jaar geleden verscheen Vive la Fête’s debuut-ep Je Ne Veux Pas. Danny speelde nog in dEUS en vond in Vive la Fête de kans om iets samen met zijn vriendin Els te creëren. Niet alleen de party scene was zeer gecharmeerd, ook in de mode scene viel het stijlvolle duo in goede aarde. Het duurde niet lang of Vive la Fête speelde op uitnodiging van Karl Lagerfeld de sterren van de hemel op zijn modeshows. Het ging hard met Vive la Fête en Els en Danny lieten zich omringen door extra muzikanten om tot een volwaardige liveband uit te groeien.

Met Nuit Blanche (2003) vestigde Vive la Fête zich definitief in de top van het electroclash genre. Dankzij hits als ‘Maquillage’, ‘Touche pas’ en het duister-manische ‘Noir Désir’ speelde de band op alle grote festivals ter wereld.

Balans opgemaakt

Het tienjarig jubileum van Vive la Fête werd gevierd met 10 Ans De Fête, een verzamelalbum dat tot op de dag van vandaag hoge ogen gooit. Vanaf dat moment brengt de band haar muziek in eigen beheer uit op het label Firme de Disque. Vive la Fête blijft nieuwe muziek uitbrengen en maakt menig rondje om de wereld. Met name in Zuid-Amerika is de band immens populair en ook tijdens tournees door Europa gaat steevast het dak eraf.

Vanaf 2018 is Vive la Fête volledig independent. De band neemt naast de fysieke album releases ook alle digitale distributie in eigen beheer. Het resulteert in online heruitgaven van alle albums, aangevuld met onuitgebrachte nummers, remixen en live versies.

Live!

Na twee jaar Corona-beperkingen en uitgestelde concerten, mocht Vive la Fête op 17 september 2021 eindelijk weer het podium op. In een explosie van opgespaarde energie vlamde de band in een uitverkochte Antwerpse De Roma en gaf een show die de aanwezigen nog lang zal bijblijven. Alle hits en live favorieten passeerde de revue en Vive la Fête was definitief terug van nooit weggeweest.

De opnames van dit memorabele concert zijn door Danny in zijn eigen huisstudio gemixt tot het album Live!. De registratie verschijnt eind maart 2023 zowel online als op cd. Op verzoek van de fans verschijnt Live! ook als strict gelimiteerde 180 grams dubbel elpee in zowel noir als rouge desir edities.

Support deze avond is Yerra Yerra

Hij is er! Het debuutalbum van Yerra Yerra met dezelfde titel, ‘Yerra Yerra’. Een muzikale tocht door de talloze emotionele schommelingen van de afgelopen 3 jaar waarin de Belgische no-nonsense rockband via Candlebags in Yerra Yerra transformeerde. Een lange bevalling waarin, effectief een bevalling, maar ook een globale pandemie en tal van levensgebeurtenissen de band versterkt heeft.

Met ‘Yerra Yerra’ zet Yerra Yerra een ijzersterk debuutalbum neer, waarmee ze zich mogen meten met de top van de Belgische rockscene. Het jaar is nog niet extreem oud, maar het moet toch al erg moeilijk worden als er in 2023 een beter Belgisch rockalbum zal uitkomen dan dit. En dat voor een debuutalbum… De mogelijke valkuil van ‘Yerra Yerra’ is alleen het beruchte tweede album, want met zo’n sterk debuut zijn de verwachtingen alleen maar hoog gespannen.

FAQ
De meest gestelde vragen bij Volt.

Tickets koop je in door in het evenement op deze website op de knop ‘Ticket bestellen’ te klikken. Je wordt dan naar ons ticketsysteem geleid. Daar kun je het aantal tickets selecteren en veilig afrekenen.

Natuurlijk kan dat! Neem hiervoor contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Direct onder deze FAQ vind je alle contactgegevens van Volt. Bellen kan op +31 46 4007353. Een email versturen kan natuurlijk ook. Klik daarvoor hier.

Let op, we zijn niet ieder moment van de dag op kantoor. Dit kan betekenen dat we de telefoon niet altijd kunnen opnemen. Neem in dat geval contact met ons op via e-mail. We reageren zo snel mogelijk!

Poppodium Volt is gelegen aan de Odasingel 88 in Sittard. Kom je met de trein? Het is een kwartiertje lopen. De route vind je hier.

Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de Odaparking via de ingang Paardestraat (Haspelsestraat 41). Kosten: 1,90 euro per uur, maximaal 10 euro per dag (24 uur uitrijden). De looproute vanaf de parking vind je hier.

Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen op het voorplein van Volt in de fietsenstalling of tegen het hek.

Volt ligt dichtbij de markt van Sittard. Hier vind je tal van leuke cafés en restaurants waar je zowel voor als na je bezoek aan Volt goed kunt vertoeven. De cafés op de markt zijn op vrijdag en zaterdag geopend tot 04:00 uur. Bij Volt zelf is geen gelegenheid tot eten.

Sittard heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklassen. Hieronder een greep uit het aanbod:
Hotel de Prins / www.hoteldeprins.nl
Hotel Limbourg / www.hoteldelimbourg.nl
Hotel Merici / www.hotelmerici.nl
Stadsboerderij / www.weva.nl.nl
Wellness-Hotel / www.wellnesshotelsittard.nl

Binnen Volt wordt rekening gehouden met mindervaliden. Volt is een locatie waar sta-concerten plaatsvinden. Als je mindervalide bent is het verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen. Een gepaste oplossing is altijd te vinden! Volt heeft ook een mindervalide toilet tot haar beschikking. Mocht deze op slot zijn dan kan er bij de bar in het café een sleutel worden gevraagd.

Voor onze live activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Ben je jonger? Dan mag je wel naar binnen, maar alleen onder toezicht van een volwassene (18+). Bij dance-activiteiten geldt een minimale leeftijd van 18 jaar, deze kun je herkennen aan de openingstijden van 22:00 of later! Bij twijfel kan Volt altijd vragen om ID. Ook wij houden ons aan de regel dat er geen alcoholische dranken worden verkocht aan personen onder de 18 jaar.

Wanneer de medewerkers van Volt iets vinden dan zal dit altijd achter de garderobe bewaard worden. Bel ons dan op of stuur een mailtje, dan gaan we voor je op zoek!

Hier vind je alle technische specificaties van Poppodium Volt. Deze informatie staat in een PDF document.

Als een concert om welke reden dan ook niet doorgaat, krijg je het aankoopbedrag terug. Wij nemen contact met je op en zorgen dat het bedrag zo spoedig mogelijk op je rekening wordt teruggestort.

De tickets blijven gewoon geldig. Mocht je op de nieuwe datum verhinderd zijn, stuur dan een mailtje met je rekeningnummer. Dan zorgen wij dat het bedrag zo spoedig mogelijk wordt teruggestort.

Volt geeft helaas geen geld terug voor gekochte tickets (behalve als een concert is afgelast). We raden je aan om je ticket te verkopen via bijvoorbeeld Ticketswap.nl