ALLES OVER VRIJWILLIGER ZIJN BIJ VOLT

VRIJWILLIGER WORDEN?

De vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter Volt! Zonder deze betrokken mensen is het poppodium niet te runnen.
Daarom staan wij altijd te springen om nieuwe handen. 

BIANCA POPMA

“JE VOELT JE METEEN DEEL VAN HET TEAM.”

Ik wilde iets betekenen voor anderen en meer deel uit maken van de maatschappij. Horeca sprak me altijd al aan en hier kreeg ik de mogelijkheid om te kijken of het bij me paste. En dat doet het! De bar vind ik dan ook het leukste om te doen. Ook vanwege het contact met anderen. Maar je vindt me ook in de garderobe, achter de kassa en bij de deur. Het team is echt superleuk. Iedereen houdt rekening met elkaar. Dat maakt de samenwerking heel fijn.

Word vrijwilliger

Bekijk alle functies en voordelen

ANJA HUISMAN

WIJ HEBBEN HIER ZOVEEL LEUKE MOMENTEN.”

Als vrijwilliger was ik er al bij in Fenix. Dus ik heb al heel wat voorbij zien komen. Avonden waarvan ik heel blij ben dat ik ze niet gemist heb. Zoals een fotomoment met The Opposites. De sfeer en de mensen maken het werk echt heel leuk. Gaandeweg heb ik steeds meer verantwoordelijkheid gekregen. Ik ben de productieleider gaan ondersteunen en ik draai nu ook zelf avonden. Waarom je vrijwilliger bij Volt moet worden? Dat is gewoon zó leuk! Dat zeg ik ook aan mensen in mijn omgeving.

Word vrijwilliger

Bekijk alle functies en voordelen

RICHARD TOMA

JE WEET WAT JE AAN ELKAAR HEBT.”

Dit vrijwilligerswerk doe ik al sinds 2014. Vanaf het begin dus. Ik zag toen overal affiches op ramen en deuren hangen en het leek me een goede manier om meer mensen te leren kennen. Ik doe het heel graag, anders had ik het niet zo lang volgehouden. Vrijwilliger worden bij Volt is echt een aanrader. Ook vanwege de sfeer die we onderling hebben. En voor de muziek natuurlijk. Meestal sta ik achter de bar en ik begeleid artiesten; soms sta ik bij de deur.

Word vrijwilliger

Bekijk alle functies en voordelen

SUZANNE SCHEEREN

IK VIND HET NOG STEEDS HEEL BIJZONDER OM TE DOEN.”

Het is zo leuk om achter de schermen iets te kunnen betekenen. Je kunt er andere mensen echt blij mee maken. Het fascineert me om het allemaal van de andere kant mee te maken. En je doet dingen die je normaal gesproken niet zou doen. Dat maakt het werk heel divers en je krijgt ook de kans om iets uit te proberen. Ook is het stoer om een band te ontmoeten. Ja, het geeft je heel veel voordelen. En het is een leuke groep met gezellige mensen die heel divers zijn.

Word vrijwilliger

Bekijk alle functies en voordelen

KOEN BEZEMER

DÉ MANIER OM BETROKKEN TE ZIJN BIJ DE MUZIEKWERELD IN SITTARD.”

Ik ben zelf lang muzikant geweest en wilde graag iets met die ervaring blijven doen. Mijn kennis van techniek kan ik nu hier inzetten. Misschien mag ik zelfs een cursus volgen. Dat ik weet wat de behoefte is van muzikanten en dat ik hun belevingswereld ken, komt me nu goed van pas. Als fan van het eerste uur van Fleddy Melculy was het ook heel bijzonder om met de bandleden te praten en de hele avond achter de schermen te werken.

Word vrijwilliger

Bekijk alle functies en voordelen

„ELKE PRODUCTIE IS UNIEK,
DUS JE MAAKT ALTIJD IETS
NIEUWS MEE.“

FUNCTIES

Horeca — Brouw jij op feestjes altijd de meest lekkere cocktails en tap je het perfecte biertje? Of sta je bekend om je heerlijke pasta? Misschien is horecamedewerker dan wel iets voor jou. In deze functie voorzie je de bezoekers van een drankje en ben jij verantwoordelijk voor de bar. Maar je kunt er ook voor kiezen om met een team in de keuken een maaltijd te bereiden voor de artiesten en de overige vrijwilligers.

Host — Ben jij gastvrij ingesteld en hou je wel van een praatje maken? Dan is een rol als host jou op het lijf geschreven! Als host kun je meerdere werkzaamheden verrichten. Zo kun je tickets aan de kassa verkopen, aan de deur staan om bezoekers te verwelkomen of neem je jassen aan in de garderobe. Jij staat eigenlijk aan het begin van een te gekke avond!

Artiestenopvang — Blauwe M&M’s, lekkere drankjes en schone handdoeken! Allemaal onderdelen waar je mee te maken krijgt als je werkt als artiestenbegeleider bij Volt. In deze functie draag je er zorg voor dat de artiesten niets te kort komen en kun je al hun vragen beantwoorden.

Techniek — Sta jij bij een concert meer naar de geluidsman te kijken dan naar de band? Kun jij genieten van een prachtige lichtshow? Dan is licht- of geluidstechnicus jou op het lijf geschreven! Als technicus heb je de belangrijke taak ervoor te zorgen dat het geluid in de zaal perfect is en dat de beleving nog intenser wordt door de lichtshow.

Promotie — Zonder publiek geen poppodium. Daarom is het van belang dat het programma van Poppodium Volt bekend wordt gemaakt bij het publiek door posters en flyers. Weet jij precies waar dit promo-materiaal het beste tot zijn recht komt? Geef je dan snel op als promotiemedewerker bij Poppodium Volt.

BIJ VOLT KENNEN WE MEERDERE FUNCTIES

ZIE JE IETS WAT JE BEVALT,
SCHRIJF JE DAN METEEN IN!

Direct aanmelden

ENKELE VOORDELEN
OP EEN RIJTJE

LEUK WERK

Als je van popmuziek houdt, dan houdt je ook van dit werk. Het is soms doorpoten, maar we houden altijd in de gaten dat het werk leuk blijft.

GRATIS TOEGANG

Je hoeft maar 2 keer in de maand een dienst te draaien en je krijgt gratis toegang tot de evenementen bij Volt.

ANDERE KIJK

Een bezoeker ziet alleen de voorkant van het podium. Als vrijwilliger krijg je de kans om ook een kijkje achter het podium te werpen.

GRATIS DRANKJES

Je krijgt bij Volt niet betaald voor je vrijwilligerswerk. Wel kun je genieten van een aantal vrije consumpties en is er na sluitingstijd nog even de gelegenheid om samen de avond door te nemen.

UITJES EN BORRELS

Als teken van waardering worden er regelmatig vrijwilligers-uitjes of borrels georganiseerd. Hier kun je uiteraard gratis naar toe.

GOED OP JE CV

Werken als vrijwilliger staat altijd goed op je cv. Maar naast dat het mooi staat kun je er natuurlijk ook nog een hoop leren.

LEUK TEAM

Het team van vrijwilligers is een hecht team wat voor elkaar op komt en een sterke band heeft met elkaar.

ONTMOETINGSPLEK

Er komen continu nieuwe vrijwilligers bij. Door de doorloop kom je snel in contact met nieuwe mensen.